HÄLSODAGBOK

– För mer balans i livet  

 

Alla människor är unika och alla har olika syn på vad som är ett balanserat liv, och så måste det få vara. Du kan inte leva någon annans liv utan du måste känna efter vad som är viktigt för dig och skapa dina förutsättningar för att må bra. Lättast att göra detta är genom struktur, planering och göra medvetna val.

 

 

Kanske mår du som bäst när du får träna flera gånger i veckan, äta regelbundet och känna dig stark både kroppsligt och mentalt. Eller mår du som bäst av att gå en promenad varje dag ute i friska luften, sova gott om natten, äta godis utan dåligt samvete och skratta mycket tillsammans med folk du tycker om? Oavsett vad du väljer att göra så behöver du ge kroppen bra näring, stärkande träning och tillräckligt mycket vila och återhämtning …och såklart uppskatta det roliga i livet och berömma dig själv på vägen.

Om boken:

Hälsodagboken är skapad för att du lättare ska kunna strukturera din vardag genom att göra medvetna val med kosten, planera din träning och motiveras till att röra på dig mer i vardagen och samtidigt få dig att reflektera över dagsformen. Du kommer även kunna checka av 10 punkter varje dag så att du kan somna gott och vara nöjd med dig själv, vilket är en riktigt go känsla och något vi alla måste sträva mot.

För att få ett mer balanserat liv så handlar det inte bara om att träna och äta bra. Vissa dagar kommer du antagligen att misströsta och känna en besvikelse, vilket är helt ok eftersom det inte alltid är lätt. Glöm inte bort att berömma dig själv lite varje dag för det du gjort bra och är mest nöjd med, och dessutom reflektera över vad som har varit roligast och vad du är mest tacksam över under dagen. Att lyfta fram det positiva och hitta glädjen är en bra egenskap och något vi alla behöver öva oss på och då är det härligt att få ner dessa ord och tillfällen på papper också.

NYHET!

Nu har vi uppdaterat Hälsodagboken som är en riktig storsäljare och såklart gjort den ännu lite bättre. Samma bra hjälp med att planera din kost och träning, vad du är mest tacksam över och vad som varit roligast. Men även möjlighet att skriva ner dina kortsiktiga mål för dagen. Använd detta som en ”to-do-lista” eller för att sätta dina delmål för dagen. Vi vet att små steg kommer bli stora förändringar på sikt och att skriva ner dina dagliga mål och checka av att det blir gjort, gör att vi tar oss framåt. Checklistan finns kvar och med punkter som t.ex om du ätit tillräckligt med frukt och grönt, fått frisk luft, haft en alkohol/tobak/godis-fika-fri dag? Men även nya punkter som t.ex om du har varit hjälpsam, utövat mindfulness, eller förhoppningsvis kramats och skrattat gott… för det är såklart också viktiga faktorer för att få balans i livet. Hälsodagboken går alldeles utmärkt att kombinera ihop med t.ex Träningsdagboken alt. Aktivitetsdagboken för en mer komplett vardag.

Hälsodagboken räcker i sammanlagt 12 veckor (118 sidor i A5 storlek). Spiralbindning samt skyddande plastomslag.

 

Passar dig som…

 • Vill få balans i livet, oavsett ålder, erfarenhet eller förutsättningar!
  Som på ett enkelt sätt vill kunna ”checka” av dagen och somna nöjd.

 • Vill få en aktivare vardag!
  Som vill/behöver få in mer av den viktiga vardagsmotionen i livet.

 • Vill skapa en medvetenhet om vad du äter!
  Som vill lära dig att göra bra val i livet och hitta en livsstil som håller i många år framöver.

 • Vill se det positiva i vardagen! 
  Som vill uppskatta det du gör bra, vad som varit roligast och det du är mest nöjd med.

 • Lider av utmattningssymptom!
  Där fokus är att lyssna på kroppen och göra små positiva förändringar i vardagen.

 • Vill kunna planera veckan för att spara mer tid i vardagen!
  Som vill kunna sätta dagliga mål, planera veckan, reflektera och summera vad som varit bra och mindre bra.

 • Jobbar med hälsa, friskvård och livsstilsförändringar! 
  Som vill ha ett bra verktyg att arbeta med tillsammans med dina klienter som strävar efter mer balans.

Hälsodagboken…

 

Exempel från Hälsodagboken

 

Mät dina framsteg och se tydligt hur du utvecklas!

Beställ här!

Alla produkter i sortimentet:

Vid köp av 1 bok tillkommer frakt med 45:-.
Vid köp av fler (valfria) böcker, FRI FRAKT!

295:-/st

295:-/st

Räcker i 3 månader, 182 sid A5-storlek.

195:-/st

195:-/st

Räcker till 50 st träningspass, 116 sid A5-storlek.

295:-/st

295:-/st

Räcker i 3 månader, 182 sid A5-storlek.

195:-/st

195:-/st

Räcker till 94 st träningspass, 116 sid A5-storlek.

195:-/st

195:-/st

Räcker i 12 veckor, 116 sid A5-storlek.

195:-/st

195:-/st

Räcker i 12 veckor, 118 sid A5-storlek.